Spagetti vongole
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 1 zacskó mirelit kagylóhús
- 1 zacskó mirelit tisztított garnéla rák
- 2 csokor zöld petrezselyem
- 1 nagy fej fokhagyma
- 5 evőkanál olivaolaj
- bazsalikom
- oregánó
Elkészítés
A fokhagymát megtisztítjuk, majd fokhagymanyomón áttörjük, a petrezselymet apróra vágjuk, és a felforrósított olajba tesszük mindkettőt. Éppen csak egy picit pirítjuk meg, majd a hideg vízzel szűrőben leöblített kagylóhúst beletesszük és keverve pároljuk kb. 10-15 percig. Ezután tesszük az edénybe a leöblített rákot, majd az egészet tetszés szerint fűszerezzük. Tovább keverve a forró olajban levet ereszt és összeállnak az ízek további 10 perc főzést követően. Eközben feltehetjük a bő vizet a tészta kifőzéséhez. A vízbe a són kívül érdemes egy kis olajat tenni, mert jobb lesz a tészta állaga. Al dente (félig) kell főzni. A tésztát tilos leöblíteni! Rögtön rá lehet szedni a kagylós, rákos alapra. Összekeverés után lehet tálalni. Nem szabad állni hagyni, mert fölszívja a tészta a szaftot!
Megjegyzés
Aki kedveli, csinálhatja paradicsomosan is, ekkor egy konzerv húsos paradicsomot használok erre a célra, azzal összefőzöm. Vigyázat! A rák megkeményedik a hosszú főzéstől! Pikánssá tehetjük egy kis csili paprikával. Ha nem kell megtisztítani a rákot vagy a kagylót, tehát nem friss alapokkal dolgozunk, maximum fél óra alatt az asztalra varázsolhatunk egy isteni ételt! A receptet Tóth Győzőné küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.